toateBlogurile

Bloguri, Bloggeri si Cititori

joi, 13 decembrie 2012

PRIETENIE

                                                               


                                    PRIETENIE

       A avea un prieten este mai vital decât a avea un înger. – Nichita Stănescu

      

    Am inceput cu acest citat pentru ca astazi, prietena, sora, confidenta mea, Ana, mi-a spus "te iubesc mult de tot!!!! you're my angel!". 
       Nu simt ca merit aceasta titulatura, dar ma bucur ca o pot ajuta, chiar si cu un sfat. 
       Conceptul de prietenie e interpretat diferit de fiecare persoana. Eu ma consider norocoasa, pentru ca am trei prietene si surori pe care le iubesc extraordinar de mult si pe care stiu ca ma pot baza, orice ar fi. Pentru mine, un prieten inseamna o persoana in fata careia iti poti deschide sufletul fara sa te judece, la care sa apelezi cand ai nevoie fara sa existe teama ca te va refuza pentru ca tu stii ca sentimentele sunt reciproce si el stie ca ai face acelasi lucru pentru el daca ar fi nevoie, un om care te ajuta sa fii mai bun. Prietenii nu sunt obligati sa stie cand ai nevoie de ajutor pentru ca de asta sunt prieteni, sa te plangi la ei, sa le povestesti necazurile si se intampla de cele mai multe ori sa nu vrei decat sa te descarci chiar daca te descurci singur in rezolvarea lor. 
        Consider ca nu interesele comune te fac prieten cu cineva, ci amintirile, lucrurile prin care ati trecut si sufletul. Iti dai seama ca iti e prieten in momentul in care ai nevoie de el si te ajuta neconditionat. Iubesti o persoana pentru ceea ce e, pentru sufletul ei. O simti. Prietenul este persoana care te apreciaza pentru ceea ce esti si nu pentru ceea ce ai, ceea ce stii sau pentru felul cum arati.
         Prietenii pot sa te dezamageasca uneori. Dar nu pentru ca vor, nu din rautate. Se intampla sa nu vina la majoratul tau, sa nu se intalneasca cu tine o perioada lunga de timp, sa nu te sune.. Dar te iubesc. Si regreta cand isi dau seama. Prietenii pot sa nu iti spuna ce simt pentru tine, sau cand o spun, poate suna superficial. Asta doar pentru ca le e teama sa isi exprime sentimentele. Pentru ca, atunci cand o spun pe bune, se emotioneaza mai tare decat tine.
         Prietenii pot sa te ajute prin simpla lor prezenta sau prin vocea de la telefon. Te pot incarca cu energie pozitiva. Te pot ajuta sa treci peste dezamagirile in dragoste. Iti pot oferi un umar pe care sa plangi. Lavi, nu pot sa uit cand ai venit la mine in clasa a 12-a, dupa meditatii cu Seriful, cand ma certasem cu prietenul meu de atunci. Ai intrat in casa, m-ai strans in brate si am plans ca un copil. Apoi ne-am asezat si am vorbit si m-a ajutat extrem de mult lucrul asta. Si e doar un exemplu.
         Prietenii fac lucruri marunte si minunate impreuna cu tine. Fie ca va uitati la TV impreuna, beti o sticla de vin, va plimbati, stati pe treptele unui muzeu si vorbiti, esti fericit pentru ca esti cu ei si te simti ca si cum ai facut ceva extraordinar. La sfarsitul zilei, pui capul pe perna zambind.
         
Acest citat l-am gasit intr-un eseu si nu cred ca putea fi descris mai bine acest concept: "Prietenia este atat de greu de descris in cuvinte, incat te simti dezarmat in fata miilor de ganduri pe care le nutresti fata de acest concept. Cu toate acestea, atunci cand te gandesti la un prieten este imposibil sa nu constientizezi trainicia acestei notiuni."


Prietenia este, în primul rând, pacea reciprocă și zborul spiritului pe deasupra amănuntelor vulgare. – Antoine de Saint-Exupery

          
          Lavinia, Ana, Elena. Va iubesc din tot sufletul si sper sa imi fiti aproape toata viata! 
   






         


        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu